Konferencja online „Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość RODO”

...

W środę 25 maja 2022 r. o godz. 9:00 odbędzie się konferencja online poświęcona tematyce RODO z okazji 4 lat jego funkcjonowania. Gośćmi wydarzenia będą jedni z najlepszych ekspertów z dziedziny ochrony danych osobowych w Polsce. Zaproszeni eksperci przybliżą praktyczne aspekty stosowania RODO ujęte w trzech perspektywach czasu. W dniu konferencji odbędzie się także premiera aplikacji do analizy ryzyka – GDPR Risk Tracker 2.0.

Cztery lata temu, dokładnie 25 maja 2018 r., w życie weszło ogólne rozporządzenie o ochronie danych. Z tej okazji twórcy aplikacji GDPR Risk Tracker wraz z  Lubasz i Wspólnicy – Kancelarią Radców Prawnych organizują wyjątkową konferencję online poświęconą RODO w praktycznym ujęciu. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny i otwarty dla wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

Więcej informacji na stronie: https://www.webinary.lubasziwspolnicy.pl/webinary/przeszlosc-terazniejszosc-i-przyszlosc-rodo/

 

RODO z 3 perspektyw czasu – wnioski i wyzwania

Na konferencję „Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość RODO” składają się trzy panele, z których każdy poświęcony jest spojrzeniu na funkcjonowanie RODO z innej perspektywy czasu. W panelu „Przeszłość” podsumujemy i ocenimy 4 lata doświadczeń z rozporządzeniem o ochronie danych. Drugi panel „Teraźniejszość” skupia się na aktualnych problemach, do których zaliczamy manipulację informacjami, ochronę sygnalistów, HR, marketing online oraz relację ADO-procesor. Ostatni panel konferencji, czyli „Przyszłość” dotyczyć będzie wyzwań, jakie stoją przed RODO w nadchodzących latach, m.in. wyzwania związane z zastosowaniem sztucznej inteligencji, regulacji Data act, e-Privacy, regulacji transferowych ze szczególnym uwzględnieniem transferów do USA, jak i perspektywy prawa ochrony danych osobowych.

 

Najlepsi eksperci RODO na jednej konferencji

Organizatorzy konferencji do roli prelegentów zaprosili uznanych i rozpoznawalnych specjalistów z dziedziny ochrony danych osobowych. Do zaproszonych gości należą m.in. była prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych – dr Edyta Bielak-Jomaa, Dyrektor Departamentu Kontroli i Naruszeń w Urzędzie Ochrony Danych Osobowych – Jacek Młotkiewicz, Dyrektor Zespołu Prawa Konstytucyjnego, Międzynarodowego i Europejskiego BRPO – Mirosław Wróblewski.

A także autorzy i współautorzy najważniejszych publikacji z zakresu ochrony danych oraz specjaliści z wieloletnim, praktycznym doświadczeniem w zakresie ochrony danych:

dr hab. Arwid Mednis, prof. Grzegorz Sibiga, dr Dominik Lubasz, dr Damian Karwala, dr Maciej Kawecki, Xawery Konarski, Maciej Gawroński, Mariola Więckowska, Michał Kluska, Adam Szkurłat, Agnieszka Świerczyńska, Roman Bieda, Wojciech Klicki, Witold Chomiczewski, Wojciech Grenda oraz przedstawiciele Bluerank – łódzkiej agencji marketingu internetowego – Agnieszka Pietrzak i Maciej Antczak.

 

GDPR Risk Tracker 2.0 – przyszłość analizy ryzyka

Konferencja „Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość RODO” to także czas premiery nowej wersji webowej aplikacji dla podmiotów przetwarzających dane osobowe, czyli GDPR Risk Tracker 2.0. Uczestnicy wydarzenia dowiedzą się, jakie zmiany i udogodnienia znajdą się w najnowszej wersji aplikacji umożliwiającej przeprowadzenie kompleksowej analizy ryzyka oraz oceny skutków dla ochrony danych.

 

Aby wziąć udział w konferencji, należy dokonać bezpłatnej rejestracji poprzez FORMULARZ REJESTRACYJNY.

____

Linki i media

Strona wydarzenia: https://www.webinary.lubasziwspolnicy.pl/webinary/przeszlosc-terazniejszosc-i-przyszlosc-rodo/

Link do rejestracji: https://www.webinary.lubasziwspolnicy.pl/webinary/przeszlosc-terazniejszosc-i-przyszlosc-rodo/zapisz-sie

Wydarzenie na Facebooku: https://fb.me/e/3b5SvVWbq

 

Izba Gospodarki Elektronicznej jest patronem konferencji „Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość RODO”

Zobacz także:

Kolęda e-Izby zachęcająca do zakupów świątecznych przez Internet
Kolęda e-Izby zachęcająca do zakupów świątecznych przez Internet

Ho Ho Ho! Mamy nadzieję, że pamiętacie kolędę e-Izby zachęcającą do zakupów świątecznych przez Internet…W tym roku […]

Czytaj więcej
TerGo jest nową firmą zrzeszoną w e-Izbie!
TerGo jest nową firmą zrzeszoną w e-Izbie!

TerGo wspiera działania biznesów, organizacji oraz osób prywatnych, które chcą efektywnie przeciwdziałać zmianom klimatu. Firma oferuje pełen […]

Czytaj więcej
6. edycja Konferencji Lunch z e-commerce
6. edycja Konferencji Lunch z e-commerce

Już 9 grudnia w Warszawie, odbędzie się 6. edycja Konferencji Lunch z e-commerce, której organizatorem jest agencja […]

Czytaj więcej
Dołącz do e-Izby
Widzisz błąd na stronie?